Генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов заяви за Гонг, че първите допинг-проби взети на родните спортисти във Ванкувър са отрицателни. Червената лампа в щаба ни обаче свети, заради шамара, който получихме преди Игрите в Пекин заради националния ни отбор по щанги.

Белчо Горанов вече е в олимпийската столица и добави, че българите нямат проблеми и не са се оплаквали от организацията или храната в Канада.

„Слава Богу, всичко е наред, посетихме и двата щаба в Уистлър и Ванкувър и всичко е наред. Бих казал, че условията са перфектни, не сме чували нито от нашите спортисти, нито от някой друг да се оплаква от настаняването, условията и храната”, сподели Горанов.

„Дъждът, който вали създава главоболия на организаторите най-вече в планината Сайпръс. Времето си направи шега с тях, но се надявам и там да няма проблеми. Засега поне няма промяна в програмата, надявам се ако се случи нещо неприятно, да бъдем предварително уведомени. Оглеждат се и други писти, където снегът е достатъчен”, коментира проблемите с липсата на сняг генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Колкото до допинг проверките, той уточни: „Една част от нашите спортисти още с идването бяха проверени, а останалите – днес и утре ще бъдат проверени, както и по време на състезанията. Но няма начин да не бъдем внимателни, заради шамара, който получихме преди Олимпиадата в Пекин. Сани Жекова, Жени Раданова и Марина Георгиева са проверени, пробите им са отрицателни.”