Карл Гайгер е готов да поеме най-сериозното предизвикателство и да спечели предстоящата верига в ски-скока "Четирите шанци", но най-напред е фокусиран върху първия турнир в родината му Германия.

Гайгер е лидер в Световната купа по ски-скок към момента, а Четирите шанци започват в сряда в родния му град Оберстдорф. Следващите спирки са на Нова година в Гармиш Партенкирхен, на 3-и януари Инсбрук и завършват на 6-и в Бишофсхофен.

"Нямаше как да има по-малък натиск в сравнение с предишните години. Чувствам, че съм готов за всичко, което може да се случи. Наистина смятам, че съм добре подготвен. И гледам напред към състезанията. Никой не може да каже предварително какво ще стане и какво ще излезе накрая, каза Гайгер пред журналисти в Оберстдорф.

Той завърши 3-и в този престижен и традиционен турнир през 2019-а година, а през миналата остана 2-и. Сега влиза в 70-ото издание с две победи до тука за Световната купа, три втори места и три пъти в топ 5 от девет състезания. Също така той добави, че няма притеснение от факта, че последната германска победа на Шанците е през 2002-а година, постигната от Звен Ханавалд, който обаче тогава стана първият скачач с победи и в четирите старта.

"Това, че е било преди 20 години, а можеше да е и преди 27 или пък преди 12, няма никакво значение. Турнирът започва с квалификации във вторник и след това продължава 10 дни. Трябва да си концентриран и да дадеш максимума от себе си, обясни своята гледна точка Карл Гайгер.