Олимпийският шампион в спускането Фритц Щрьобел от Австрия прекратява кариерата си в професионалния спорт. По-рано днес по време на супергигантския слалом в Ленцерхайде, Швейцария, австриецът се сбогува по оригинален начин с Световната купа в ските, като се спусна по костюм на Моцарт.

„Беше най-големият ден в кариерата ми!”, сподели Щрьобел. Той се спря няколко пъти по време на спускането си, за да се сбогува с фенове и служители. „Човек трябва да се откаже, когато е весело, когато доставя удоволствие. Имам страхотна кариера зад гърба си”, заяви 34-годишният скиор.

Фриц Щробъл има девет победи за Световната купа и е многократен шампион на Австрия в спускането. Той е носител на олимпийската титла в спускането от Солт Лейк Сити'2002. А през тази година взе сребро в супергигантския слалом и злато в отборното състезание на Световното първенство в Оре (Швеция).


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.