Жюстин Бреза-Буше (Франция) триумфира в спринта на 7.5 километра за жени от Световната купа по биатлон в американския зимен център  Солджър Холоу.

Французойката направи един пропуск в първата от двете стрелби и измина трасето за 20:42.7 минути, но беше по-бърза от втората Ингрид Тандреволд с 13.4 секунди. Норвежката все още остава начело в генералното класиране, а предстоят още четири състезания до края на сезона. Трета е Лу Жанмоно (Франция) на 19.2 секунди. Двете с Тандреволд стреляха чисто.

Бреза е втората най-бърза на пистата. Само Ана Мария Лампич е по-добра от нея, но словенката направи пет грешки на рубежа.

Лиза Витоци (Италия) и Жюлия Симон (Франция) също се опитват да останат в надпреварата за Големия кристален глобус. Витоци финишира четвърта, а Симон, която направи три грешки, е едва седма.

От българките с най-предно класиране е Лора Христова - 43-а с три пропуснати мишени и изоставане от 2:46.7 минути. Валентина Димитрова е 63-а с две грешки и на 3:41.0 минути, Мария Здравкова 87-а с три пропуска и пасив от 4:59.3 минути, а Даниела Кадева е 94-а с осем от десет в стрелбата.

В генералното класиране за Световната купа след 17 от 21 старта начело с 934 точки е Ингрид Тандреволд. Лиза Витоци е втора с 845 точки, следвана от Жюлия Симон с 816 точки. От българките най-напред е Валентина Димитрова с 55 точки, която е на 54-о място, a Лора Христова се нарежда 70-а с 24 точки.

В подреждането на малкия кристален глобус в спринта води Тандреволд с 394 точки, пред Бреза-Буше с 376.

Световната купа продължава по-късно днес с женската щафета на 4 по 6 км и със спринта на 10 км за мъже. / БТА