Французойката Жулия Симон спечели преследването на 10 километра за жени от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

26-годишната Симон стартира трета, на 20 секунди от лидерката Денизе Херман-Вик (Германия), повали 19 от 20-е мишени и триумфира с време 29:56.7 минути.

За нея това е втора победа за сезона след успеха с преследването в Контиолахти преди седмица и общо шеста индивидуална в кариерата й за Световната купа.

Втора на 19.6 секунди с една пропусната мишена завърши Ингрид Тандреволд (Норвегия), а трета се нареди Маркета Давидова (Чехия) с две грешки в стрелбата и изоставане от 28.1 секунди.

Българката Милена Тодорова финишира на 27-о място с четири пропуснати мишени и на 3:03.0 минути. Тя се движеше много добре след първите две стрелби, в които беше без грешка, но след това малко се смъкна в класирането.

В генералното подреждане за Световната купа след пет старта води французойката Жюлия Симон с 310 точки, следвана от Ингрид Тандреволд с 245, Лиза Витоци от Италия с 242 точки и други. Тодорова единствена от българките има актив. Тя е 48-а с 18 точки.

По-късно днес в Хохфилцен предстои щафета на 4 по 7.5 км за мъже.