26-годишната французойка Джулия Симон спечели спринта на 7,5 километра от Световната купа по биатлон при жените в естонския зимен център Отепяе.

Времето на Симон е 20:45.8 минути, като тя направи една грешка в стрелбата и изпревари с 11.0 секунди германката Ванеса Фойгт, която дълго време имаше някакви надежди за крайна победа. Трета се нареди норвежката Каролине Офигстад Кнотен, изненадващо завършила на 12.8 секунди след победителката. За Кнотен това е втори подиум в кариерата. Отличното представяне на 27-годишината Кнотен отне третото поредно стъпване на подиума на германката Денизе Херман, която завърши 4-а.

Днешната победа е първа за Симон през този сезон и четвърта в кариерата ѝ.

Най-добре от българките се представи Милена Тодорова, която стартира с номер 6, а завърши на 50-о място с четири пропуска при стрелбите и изоставане на 2:20.2 минути. Даниела Кадева се нареди 75-а с два пропуска с пушката и закъснение от 3:11.1 минути. Третата българка днес Мария Здравкова остана 80-а с две грешки на рубежа и изоставане от 3:55.6 минути.

Марте Олсбу Рьойзеланд остава начело в генералното класиране за Световната купа, макар и преднината й да е стопена. Тя сега има 759 точки, пред шведката Елвира Йоберг, която е с 665. Трета е Динара Алимбекова от Беларус, която е с 589 точки.