Избел Делобел и Оливие Шьонфелдер спечелиха златото при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне, което се провежда в Гьотеборг. Победата на френската двойка не бе подлагана на съмнение, след спечелването на две от трите програми. Във волната програма Делобел и Шьнфелдер спечелиха и зрителите с перфектен танц под музиката на "Пианото".

Българските представители в надпреварата – Ина Демирева и Юрий Куракин, не успяха да се класират за волната програма.

Българите, които са дебютанти на такъв голям форум, останаха 30-ти в класирането след задължителния и оригиналния танц, а според регламента за волната програма се класират само първите 24 дуета.

Двойката на Франция триумфира със златото за първи път и заслужено спечели надпреварата с общ резултат от 212,94 точки, докато сочените за лидери за шампионата на планетата представители на САЩ – Танит Белбин и Бенджамин Агосто останаха едва четвърти (203,00), заради грубата грешка допусната в първия ден на състезанието.

Челната тройка допълниха танцовите дуети на Канада и Русия - Теса Вирту/Скот Моир (208,80) и Яна Хохлова/Сергей Новицки (302,26).

Представителите на Италия Федерика Фаела/Масимо Скали останаха на пето място с общ сбор 201,91, а шестицата допълниха Мерил Дейвис/Чарли Уайт (США) – 191,19.

По-късно днес ще бъде определен и победителят при мъжете.

Танит Белбин и Бенджамин Агосто