Французинът Клеман Ноел спечели нощния слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в хърватската столица Загреб. 22-годишният скиор финишира с общо време 1:57.14 минути и по този начин записа първи успех пред сезона. Това е и четвърти успех за него в кариерата си за Световната купа.

Олимпийският вицешампион Рамон Ценхойзерн завърши втори и донесе първи подиум за Швейцария в слалома в Загреб. Той беше лидер след първия манш и направи солидно второ спускане, но остана само на 7 стотни от секундата зад Ноел.

Трети на 29 стотни се нареди младият Алекс Винацер (Италия. , който за първи път заслужи място в тройката в старт от Световната купа. Олимпийският шампион Андре Мирер (Швеция) остана четвърти на 39 стотни от секундата.

22-годишният Арман Маршан бе най-бърз във втория манш, което му помогна да се изкачи с 15 места в крайното класиране и да завърши пети на 49 стотни, с което изравни най-доброто класиране на белгиец в историята на Световната купа. 19-годишният Лукас Браатен (Норвегия), с 48-и стартов номер се нареди шести на 63 стотни зад победителя.

Българинът Алберт Попов завърши на 35-о място в първото спускане с време 59.69 секунди и не участва във втория манш.

В генералното класиране за големия Кристален глобус лидери останаха Александър Аамод Килде (Норвегия) с 474 точки и Доминик Парис (Италия) с 454 точки, а Алекси Пинторо (Франция), който днес завърши девети в слалома, заема третата позиция с 430 точки. Алберт Попов е 92-и с 22 точки.

В подреждането за малката Световна купа в дисциплината начело излезе Ноел със 180 точки, пред Мирер със 175 и Хенрик Кристоферсен със 172.