Кентен Фийон Майе спечели преследването на 12.5 км за мъже от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен.

29-годишният французин пропусна само една мишена в четирите си стрелби, измина трасето за 33.52.0 минути и записа седма индивидуална победа в кариерата си и четвърта в преследването.

Победителят от спринта на 10 км вчера Йоханес Кюн от Германия водеше до последната стрелба, в която допусна три грешки, а Фийон Майе стреля чисто и до края на състезанието беше едноличен лидер.

Втори на 32.1 секунди с един пропуск в стрелбата финишира двукратният световен шампион в дисциплината Емилиан Жаклен, а трети с финален спринт завърши Себастиан Самуелсон от Швеция с две пропуснати мишени и пасив от 38.2 секунди.

Първоначално Симон Дестьо, който допусна една наказателна обиколка и финишира на 38.2 секунди, беше обявен за трети, но след състезанието беше направена корекция и той беше изместен на четвърта позиция след преглеждане на фотофиниша.

Носителят на Световната купа за миналия сезон Йоханес Тингес Бьо от Норвегия се нареди едва 18-и с три грешки.

Състезанието премина без българско участие.

В класирането за Световната купа след шест старта за сезона води Себастиан Самуелсон с 250 точки, пред Емилиан Жаклен с 243 точки и Ветле Кристиансен (Норвегия) с 225 точки.
Владимир Илиев заема 53-а позиция с 19 точки. По-късно днес в Хохфилцен е щафетата на 4 по 6 км за жени.