Французинът Алекси Пинтюро спечели градското състезание от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в руската столица Москва с награден фонд 100 хиляди швейцарски франка.

20-годишният Пинтюро триумфира в надпреварата по паралелен слалом с 16 състезатели на директна елиминация, като на финала той победи германеца Феликс Нойройтер с преднина от 17 стотни от секундата.

Това беше първи успех на французина за Световната купа, с което той заслужи 40 хиляди швейцарски франка от наградния фонд. За Нойройтер останаха 30 хиляди швейцарски франка.

В спора за третото място шведът Андре Мирер надделя над Ромед Бауман (Австрия) с общо 30 стотни от секундата аванс след двата манша и взе 20 хиляди швейцарски франка, а за Бауман останаха 10 хиляди швейцарски франка.

Австриецът Марсел Хиршер отпадна от Пинтюро на четвъртфиналите, но с петото си място той събра 1055 точки и оглави генералното класиране за сезона след 32 от 44 старта. 
Хиршер изпревари с 12 точки миналогодишния носител на Световната купа Ивица Костелич (Хърватия), който пропусна състезанието заради контузия на коляното. Трети с 1003 точки е Беат Фойц (Швейцария), който отпадна на четвъртфиналите от Мирер.