Франция постигна категорична победа в германския курорт Руполдинг в щафетата на 4 х 7,5 километра при мъжете от Световната купа по биатлон.

"Петлите" в състав Емилиен Жаклен, Мартен Фуркад, Симон Дестьо и Кентен Фийон-Майе използваха само шест допълнителни патрона и финишираха с време от 1 час, 18 минути и 11.2 секунди, като изпревариха с повече от минута съперниците си.

Българският отбор, който бе в състав Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев, не успя да се приспособи добре към обилния снеговалеж и с две наказателни обиколки и рекордните за състезанието 15 допълнителни патрона завърши на 17-о място на 6:12.4 минути зад французите.

Второто място в днешния ден остана за Норвегия. "Викингите" бяха отново без отсъстващия поради лични ангажименти Йоханес Тингнес Бьо и с 10 допълнителни патрона изостанаха на 1:12.2 минути. Третото място бе заето от отбора на Австрия на 1:24.3 минути зад победителите. Русия, Германия и Беларус допълниха челната шестица.

Щафетата в Руполдинг бе последната преди световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва, а в утрешния неделен ден предстоят преследванията на 10 километра при жените и на 12,5 километра при мъжете./БТА