България завърши на 17-о място в класическата смесена щафета от Световната купа по биатлон в Поклюка (Словения). Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Даниела Кадева и Дафинка Коева финишираха на 5:56.5 минути след победителя Франция като използваха 8 допълнителни патрона и не направиха наказателна обиколка. Илиев предаде 11-и на Кадева, която от своя страна завърши 13-а, но на последен пост Коева леко отстъпи позиции в класирането.

Първоначално България беше 18-а, но след края на състезанието щафетата на Украйна беше дисквалифицирана и българите се изкачиха с едно място. Франция спечели надпреварата. Кантен Фийон Майе, Симон Дестьо, Жюстин Бреза и Жюли Симон изминаха трасето за 1:17.53,3 час с 8 допълнителни патрона и без наказателна обиколка.

Това е втори успех за френския тим, който по-рано триумфира и в единичната смесена щафета. На второ място остана Норвегия, водена от братята Йоханес Тингес Бьо и Тарей Бьо, както и Сюньове Солемдал и Ингрид Тандреволд в състава си. Норвежците финишираха на 40.6 секунди (0+4). Третата позиция зае Германия (Филип Хорн, Йоханес Кюн, Янина Хетих, Ванеса Хинц) с пасив от 1.01,4 минута (0+5).