Швейцарецът Беат Фойц и Клаус Крьол от Австрия разделиха първото място в супергиганския слалом за мъже от Световната купа по ски алпийски дисциплини в норвежкия зимен център Квитфиел. Двамата финишираха с еднакво време от 1:32.35 минути.

Норвежецът Киетил Янсруд завърши трети на три стотни от секундата пред родна публика.

За 24-годишният Фойц това бе пета победа за Световната купа в кариерата и четвърта за сезона.

"Имам болки в коляното, но ще се лекувам след финалите на Световната купа", каза швейцарецът, който ще участва следващия уикенд в Кранска гора в Словения.

31-годишният Крьол записа втора победа за сезона и общо пета в кариерата си.

Швейцарският ветеран и миналогодишен победител в този старт Дидие Кюш завърши четвърти с изоставане от 10 стотни, следван от олимпийския шампион Аксел Лунд Свиндал от Норвегия, който остана на 17 стотни след победителите.

Със спечелените 100 точки Беат Фойц излезе начело в генералното класира за Световната купа с 1140 точки след 36 от общо 44 състезания. Марсел Хиршер от Австрия е втори с 1135 точки, следван от Ивица Костелич (Хърватия) с 1043 точки.

Хиршер и Костелич не участваха в днешния старт. Австриецът няма да стартира в Квитфиел, а Костелич е с контузия на коляното.

В класирането за малката световна купа в супергиганския слалом след 6 от 8 старта начело е Аксел Лунд Свиндал с 333 точки, на две точки пред Дидие Кюш, а трети е Беат Фойц с 308 точки.