Флорида победи Ню Йорк Рейнджърс у дома с 2:1 в шестия мач от финала на Източната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ). Така тимът спечели серията с 4:2 успеха и за втори пореден сезон се класира за финала за Купа "Стенли".

Сам Бенет в 20-ата минута и Владимир Тарасенко в 50-ата бяха точни за победителите. За Рейнждърс се разписа Артьоми Панарин в края на двубоя.

Gulliver/gettyImages
60 снимки

За втори път в кариерата си Тарасенко вкара гол, който изведе отбора му до финала на плейофите в НХЛ. Преди това той направи същото през 2019-а за Сейнт Луис.  

Вратите на двата тима бяха защитавани от руските вратари Сергей Бобровски (Флорида) и Игор Шестьоркин (Рейнджърс), които спряха съответно 23 и 32 удара.

Флорида спечели серията с 4:2 победи. Отборът достигна финала за Купа "Стенли" за трети път в историята си и за втори пореден. През 2023-а "пантерите" загубиха в спора за титлата от от Вегас с 1:4.

Рейнджърс спечели редовния сезон в НХЛ, а Флорида завърши на първо място е Атлантическата дивизия. В плейофите Рейнджърс победи Вашингтон (4:0) и Каролина (4:2), Флорида елиминира Тампа Бей (4:1) и Бостън (4:2).

Едмънтън води с 3:2 победи срещу Далас на финала в Западната конференция. Шестият мач ще се играе тази нощ.

Първата среща от финала за Купа "Стенли" е насрочена за 9 юни. /БТА