Ноел Ачари вкара 5,6 секунди преди сирената и Флорида победи с 5:4 Минесота в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това бе пети пореден успех на Пантърс и с него отборът се доближи на три точки от Тампа Бей в битката за второто място в Атлантическата дивизия.

Ачари отклони със стик удар на Марк Пишик от синята линия и вкара победното попадение в заключителните секунди. Голът бе потвърден след видеопреглед и с него Флорида спечели първата си победа в редовното време в Минеоста. Иначе Пантърс загубиха седем поредни и общо 10 мача от 11 като гости на Уайлд, а един завърши наравно през 2001-а година.

Кийт Яндъл вкара гол и подаде за още три, а Александър Барков записа гол и асистенция за Флорида. Евгени Дадонов и Винсънт Трочек също се разписаха за победителите.

Люк Кунин вкара два гола, Зак Паризи добави още един при числено предимство и Джаред Спърджън завърши с гол и асистенция за Уайлд.

Назем Кадри и Нейтън Маккинън вкараха по две шайби за победата на Колорадо с 6:3 срещу Детройт във втория мач за вечерта. Мат Нието и Райън Грейвс също бяха точни за Аваланч, които са втори в Централната дивизия с шест точки пасив срещу шампиона Сейнт Луис.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Колорадо - Детройт - 6:3
Минесота - Флорида - 4:5

класиране:
Източна конференция
Столична дивизия: Вашингтон 71 точки, Питсбърг 67, Ню Йорк Айлъндърс 61
Атлантическа дивизия: Бостън 68, Тампа Бей 62, Флорида 59

Западна конференция
Централна дивизия: Сейнт Луис 68, Колорадо 62, Далас 58
Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 58, Едмънтън 57, Калгари 57/БТА