Флорида надделя над домакина Ню Йорк Айлъндърс с 3:2 след продължение и записа 11-а поредна победа в Националната хокейна лига, а с актив от 116 точки се изравни с лидера в класирането Колорадо шест мача преди края на редовния сезон.

Алексанър Барков оформи хеттрика си в 20-ата секунда на допълнителното време, а Сергей Бобровски отрази 24 шайби. 
Жонатан Юбердо се отличи с три асистенции, с което изпревари с точка Комън МакДейвид от Едмънтън и оглави подреждането при реализаторите със 111 точки (30 гола и 81 асистенции).

Себастиан Ахо и Жан Габриел Пажо на два пъти даваха аванс на Айлъндърс, а Иля Сорокин спаси 39 удара, но това не беше достатъчно и Флорида остана непобеден от 27 март. 

Ню Йорк Рейнджърс записа трети пореден успех без допуснат гол при 3:0 над Уинипег в "Медисън Скуеър Гардън".
Игор Шестьоркин отрази всичките 31 изстрела към вратата си и записа втори последователен "шътаут", а отборът му стигна границата от 50 победи в рамките на един сезон за една пети път в историята си.
Райън Стром завърши с два гола, Адам Фокс също се разписа, а Артьоми Панарин и Андрю Коп дадоха по две асистенции.
Рейнджърс, който има 106 точки и вече си осигури място в плейофите, за последно постигна три последователни победи без допуснато попадение през февруари 1973 година. 

Детройт надделя над носителя на купа "Стенли" за последните два сезона Тампа Бей с 4:3 като гост.
Якуб Врана се разписа два пъти, а ветеранът Томас Грайс направи 38 спасявания при успеха. Оскар Сундквист и Лукас Реймънд също вкараха.
Стивън Стамкос се отличи с три асистенции за домакините и се изравни с клубния лидер по точки Мартен Сен Луи.
Стамкос, който беше избран под номер 1 в драфта на новаците от Тампа Бей през 2008 година, вече има 953 точки (742 гола и 481 асистенции) в 916 мача. Сен Луи е със същия актив, но с 365 попадения и 588 асистенции в 972 срещи с екипа на клуба в 13 сезона в периода 2000-2014 година.
Рос Колтън вкара два пъти, а Никита Кучеров се отчете с един гол за шампионите, които имат 100 точки и също си гарантираха участие в елиминациите.

Вторият в класирането на Източната конференция Торонто постигна четвърти победен успех след 5:2 над гостуващия Филаделфия и вече има актив от 108 точки.
Вилям Ниландер и Иля Михеев се отличиха с по гол и асистенция, а вратарят Джак Кембъл направи 37 спасявания за канадците.

Кам Талбот парира 26 изстрела и не допусна гол за трети път през сезона и общо за 27-и в кариерата си, а Минесота спечели с 2:0 срещу домакина Монреал. 
Кевин Фиала откри резултата в 6:57 минута, а след това записа асистенция при попадението на Мат Болди в началото на третия период.

Мат Дюшен реализира и стана първият играч в историята на Нешвил с 40 гола в рамките на един сезон при успеха с 3:2 след дузпи над гостуващия Калгари.
Филип Форсберг също вкара в редовното време, а при наказателните удари донесе Микаел Гранлунд, който единствен успя да реализира.
Андрю Манджапане беше точен на два пъти за канадците.

Бостън сложи край на серията от девет поредни победи на Сейнт Луис с 3:2 след продължение като гост.
Чарли МакАвой вкара решаващия гол в 48-ата секунда на допълнителното време. Джейк ДеБръск завърши с гола и асистенция, а Тайлър Хол също вкара.
Павел Бучневич се отличи с попадение и асистенция за домакините, а Роберт Томас реализира и записа точка в 14-и пореден мач, но това не беше достатъчно.

Адам Годет реализира победната дузпа, а Отава надделя над домакина Ванкувър с 4:3 в канадското дерби.
Алекс Форментън се отличи с два гола за успеха, а Никита Зайцев допринесе с две асистенции.
Брук Бесър и Джей Ти Милър завършиха с по попадение и асистенция за Ванкувър, който прекъсна поредица от шест победи.

Лос Анджелис спечели срещу домакина Анахайм с 2:1 и направи нова крачка към класиране в плейофите, като се доближи само на 2 точки от втория в Тихоокеанската дивизия Едмънтън.
Адриан Кемпе и Филип Дано се разписаха, а Джонатан Куик спаси 29 удара за гостите, който записаха трета победа в последните си четири мача.
Адам Енрике беше точен за домакините.

Сан Хосе прекъсна серия от десет поредни загуби след 3:2 като домакин на Кълъмбъс. Скот Рийди се разписа два пъти, а Рудолфс Балцерс също вкара. Джак Рослович реализира две попадения за гостите. Двата отбора отдавна отпаднаха от борбата за плейофите.