Флорида Пантърс регистрира клубен рекорд за най-посетен мач и това е при победата над Аризона с 2:1, която е била посетена от 7691 зрители, което е с 380 повече от предишния рекорд от 13-и октомври при мача с Отава в Националната хокейна лига. Победата увеличи актива на Флорида на 6 точки, които ги нареждат надолу в Източната конференция.

Даниел Седин вкара победния гол за Ванкувър в канадското дерби с Монреал от първенството на НХЛ във 2:45 минута на продължението и така домакините от Кенъкс спечелиха с 3:2. Монреал остава начело в цялата лига със 17 точки, докато Ванкувър с 14 поделя 2-ото място в Тихоокеанската дивизия заедно с отборите на Сан Хосе и Лос Анджелис, който падна 0:3 при гостуването на Пингуинс.

Вратарят на домакините Марк-Андре Фльори спаси 35 удара и регистрира 30-и мач без допуснат гол в НХЛ. Крис Летанг вкара първия си гол за сезона, а два за победителите добави Крис Куниц. Евгений Малкин пък стана петият хокеист на Пингвините, който прави 400 и повече асистенции за клуба. Поражението за Кралете в редовното време е второ за тях от началото на сезона. С победата пък Питсбърг излезе начело в Дивизия Метрополитен с 13 точки.

Бостън се наложи над Бъфало с 3:2 след продължение, като Брад Маршан вкара два гола за Брюинс, включително и в 80-ата секунда на допълнителното време. За Бостън това е трета поредна победа като гост и с 12 точки те заемат 6-о място в Атлантическата дивизия. Бъфало са последни с 5 точки в същия поток.

Тампа Бей се наложи с 4:3 над Филаделфия като звездата им Стивън Стамкос вкара два гола и подаде за още един. Отборът от щата Флорида е на 2-о място в Атлантическата дивизия с 15 точки, а другите две шайба за тях нанизаха Владислав Наместников и Джейсън Гарисън.

Сейнт Луис Блус се наложи над Анахайм Дъкс с 2:0, но въпреки това Патоците остават 1-и в Тихоокеанската дивизия с 16 точки.

Семьон Варламов спаси 40 удара и отбеляза 19-ия си шътаут в НХЛ при победата на Колорадо Аваланч с 5:0 над Айлендърс. 19-годишният новобранец на годината в Лигата Нейтън Маккинън вкара два гола за Лавината, първи за него за сезона. Коди Маклюд, Марк-Андре Клиши, също с първи голове за сезона, както и Ерик Джонсън вкараха останалите три. /БТА