Гол на Оли Йокинен при числено превъзходство в последна третина донесе победата на Флорида Пантърс с 3:2 над Ню Йорк Рейнджърс, която е и шести пореден успех за домакините в първенството на НХЛ.

Загубата на рейнджърите спря серията им от 13 срещи, в които печелиха поне точка от всяка и прекъсна двумесечния период без загуба на отбора.

Девет срещи преди края на редовния сезон, пантерите са три точки зад даващо право на участие в плейофите осмо място в Източната конференция.

Ростислав Олес и Даниел Джирарди отбелязаха по едно попадение за Флорида и Рейнджърс в първата третина, преди гостите да излязат напред в резултата във втората, когато точен бе Скот Гомес.

Кълимор обаче изравни малко по-късно, а Йокинен донесе пълния обрат. Вратарят на домакините Томас Вокуон се превърна в герой за отбора си, след като спаси 32 шайби.

С два гола и асистенция Дерек Рой помогна на Бъфало Сейбърс да спечели с разгромното 7:1 срещу Каролина Хърикейнс и съживи надеждите на отбора си за място в плейофите.

Сабите се изкачиха на две точки зад осмия на Изток Филаделфия, след като отбелязаха четири гола с първите си седем изстрела към вратата на гостите, които пък прекъснаха серията си от пет поредни победи.

Адам Маир от Бъфало се отчете с гол, две асистенции и сбиване в груб сблъсък, а вратарят Райън Милър не успя да запише мач без допуснат гол след точното попадение на Скот Уолкър в средата на третата част.

Брукс Лайш вкара две шайби, а лидерът при голмайсторите Александър Овечкин и Мат Куук добавиха по една за победата на Вашингтон Кепитълс над Атланта Трашърс с 4:1.

Лайш, който не се бе разписвал в първите си 214 мача в НХЛ, навлезе в голова серия в последните си девет появявания на леда. Овечкин пък е на границата от 100 точки по системата гол плюс асистенция с 57 попадения и 42 асистенции, една от които срещу Атланта. Утешителното попадение за гостите, които продадоха част от звездите по време на драфта, вкара Слава Козлов.

Кам Баркър, Патрик Кейн и Андрю Лад записаха по гол и асистенция за победата на Чикаго с 6:3 срещу Кълъмбъс, която се оказа и първи успех за домакините след четири поредни загуби. Дънкан Кейт, Дейв Боланд и Дъстин Байфулиен добавиха още три шайби за победата, а Фредрик Модин, Дан Фрицше и Рик Неш донесоха трите гола за Кълъмбъс.

В другата среща от редовния сезон на Националната хокейна лига през тази нощ, Сан Хосе Шаркс победи безпроблемно Сейнт Луис Блус с 4:1.