Артурс Силовс направи рекордните в кариерата си 42 спасявания, в това число 21 в третата част, за да помогне на Ванкувър за успех с 4:3 като гост на Едмънтън в плейофите в Западната конференция на НХЛ.

Брок Бузър вкара два гола и подаде за още един за Кенъкс, които вече водят с 2-1 победи в полуфинала. Другите два гола бяха на Елиас Линдхолм, който изравни резултата в 8:35 минута на мача, а след това се разписа решително за 4:2 в 17:35 на втория период. Джей Ти Милър и Куин Хюз завършиха с по две асистенции за победителите.

За домакините  от Едмънтън Матиас Екхолм при числено превъзходство в началото на мача, както и Леон Драйзайтл и Евън Бушар вкараха и подадоха за още един гол. Вратарят им Стюърт Скинър нямаше добър ден и пусна четири гола в първите 15 удара, които трябваше да отрази.

Джей Ти Милър от Ванкувър пък уцели гредата на празна врата с изстрел от своята зона, но секунди по-късно домакините се върнаха в мача с гола на Бушар за 3:4.

Флорида Пантърс вече води с 3-1 победи над Бостън в полуфинал на Изток, след като се наложи в четвъртата среща с 3:2 като гост. Сам Бенет и Александър Барков вкараха за победителите в рамките на 3:50 минути в третия период на срещата.

Домакините може би се виждаха близо до победата, след като поведоха с 2:0 до 16-ата минута на мача с головете на Давид Пастранак при числено превъзходство след пас на Джейк де Бръск, както и на Брандън Карло със самостоятелен пробив.

След това обаче гостите упражниха сериозен натиск и вратарят на Бостън Джереми Суеймън имаше доста работа, отразявайки още 38 изстрела, освен двата гола.

В началото на втората част Антон Лундел намали след първата от двете асистенции на Еван Родригес. И през последния период от мача гостите направиха петия си обрат след изоставане от две попадения в плейофите. Победното попадение на Барков падна в 7:31 минута на третия период, след като той получи шайбата от ляво, стреля вдигайки малко с лопатката, колкото да прелети над ръкавицата на вратаря Суеймън./ БТА