Флорида Пантърс победи Тампа Бей Лайтнинг с 9:3 като домакин в среща от редовния сезон на НХЛ, а Джонатан Юбердо реализира гол и допринесе с 4 асистенции за успеха.
Лайтнинг не можеха да разчитат на двамата си основни вратари заради КОВИД-протоколите, а Пантърс направиха най-резултатния си мач срещу този съперник. Предишното им най-добро постижение бе при успеха с 8:2 от февруари 2006 година, а отбелязаните девет попадения са само с едно по-малко от рекорда на Флорида като цяло. Антъни Дюклер добави два гола и асистенция за Пантърс.

Домакински успех постигна и Кълъмбъс Блу Джакетс срещу Нешвил Предатърс с 4:3 след дузпи. Густав Никвист отбеляза победния гол за Кълъмбъс, а Бууни Дженър се отчете с гол и асистенция. Елвис Мерзликинс завърши с 31 спасявания за Блу Джакетс.

В друга среща от редовния сезон Ню Йорк Айлендърс надигра с 4:1 Бъфало Сейбърс. Матю Барзал записа първи мач след като излезе от КОВИД-протоколите на НХЛ и реализира първото попадение за нюйоркчани, а добави и две асистенции. Кийфър Белоус отбеляза ключов гол и направи две асистенции за успеха.

С победа у дома се поздрави и отборът Каролина Хърикейнс срещу Монреал Канейдиънс с 4:0. Теуво Теравайнен бе сред най-полезните за Каролина с два гола. Нино Нидеррайтер и Сет Джарвис също се разписаха за домакините, а Сам Монтемболт записа 34 спасявания за Монреал.

Тимът на Сан Хосе Шаркс победи Филаделфия Флайърс с 3:2 след продължение, а победният гол бе дело на Томаш Хертъл 31 секунди преди края на мача.

Сиатъл Кракен претърпя поражение от Калгари Флеймс с 4:6 в друга среща от вечерта в Националната хокейна лига. Загубата бе втора поредна за Сиатъл. Матю Ткачук бе точен при оставащи 2:26 минути в третия период, а Калгари игра първи двубой от 11 декември насам.

Лос Анджелис Кингс се наложи като домакин над Ванкувър Канъкс с 2:1 след дузпи. Джонатан Куик направи 17 спасявания и четири при дузпите, за да донесе успеха на Кингс.

В същото време от НХЛ обявиха, че мачът между Далас Старс и Аризона Койотис, който трябваше да се проведе в неделя се отлага заради разпространението на коронавируса.