Легендарният руски хокеист Сергей Фьодоров, който има шест участия в Мача на звездите в Националната хокейна лига, подписа двугодишен договор с Металург Магнитогорск, с което приключи блестящата си 18-годишна кариера в НХЛ.

Фьодоров преговаряше с няколко отбора от Лигата, но в крайна сметка реши да се завърне в Русия, след като спечели три пъти Купа Стенли с Детройт, а през 1994 година бе обявен и за най-полезен играч в най-популярния шампионат по хокей на лед.

39-годишният център се присъедини към Вашингтон от Кълъмбъс през месец февруари миналата година и помогна на Кепитълс за класиране в плейофите в последните два сезон.

Тази година Вашингтон обаче отпадна в полуфиналите от шампиона Питсбърг. В новия си тим Сергей ще играе с по-малкия си брат Фьодор, който също подписа за две години с Металург.

Така той става поредният руски хокеист, който предпочита първенство на страната си пред НХЛ. Преди месец Виктор Козлов, също от Кепитълс, подсили шампиона на Континенталната хокейна лига (КХЛ) Салават Юлаев.