Финландия победи Дания с 3:1 (0:0, 0:0, 3:1) в среща от група А на Световното първенство по хокей на лед, което се провежда в Чехия. С успеха си финландците имат 10 точки и заемат 4-ото място, а единствено могат да бъдат изместени от местата на четвъртфиналите от Австрия, която е със 7. Австрия победи Финландия с 3:2 в директния двубой, така че при равенство в точките в крайното класиране този показател ще се вземе предвид. Дания е на 7-о място в потока с 6, но не са застрашени от изпадане. 

Датчаните се защитаваха много самоотвержено в първите две третини, но в рамките на 1:37 минути в началото на третата част инкасираха два гола. Ханес Бьорнинен и Расмус Рисанен бяха точни.

По-малко от две минути преди края тимът на Дания извади вратаря си и пусна още един полеви състезател, което даде резултат и Александър Трюе върна едно попадение. В следващата атака Дания отново беше без вратар, но този път 53 секунди преди сирената Пека Йормака отне шайбата и я вкара на празна врата.

В група В Казахстан се наложи с 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) над Полша. Поляците играят за първи път в елитната дивизия на световния хокей от 22 години насам, но веднага изпадат, тъй като завършват с 1 точка. Тимът на Казахстан е на 6-о място с 6, но няма как да продължи напред, където последното място ще се оспорва между Словакия и Латвия.

По-рано вчера в група В Швеция постигна шеста победа, като победи Франция, а в поток А Норвегия отнесе Великобритания.