Финалният кръг за сезона в Световната купа по ски алипийски дисциплини, който трябваше да се проведе от 18 до 22 март в Кортина д'Ампецо, е отменен, съобщиха от Италианската ски федерация. Официално ФИС ще потвърди новината в 10:00 часа българско време в събота.
Причината за отлагането на финалите е заразата от коронавирус, която удари с пълна сила Италия през последните три седмици и до момента доведе до смъртта на над 150 души.

От местната федерация уточниха, че са предложили стартовете да се проведат при липсата на публика, но всички останали федерация са гласували единодушно от отменянето им по време на извънредна среща в петък.

"Има огромно разочарование в мен, но трябва да приема това решение", заяви президентът на Италианската ски федерация Флавио Рода.

Отмяната на финалите за Световната купа означава, че за жените остават само 3 старта в Оре (Швеция) между 12 и 14 март, докато за мъжете предстоят общо 4 старта в Квитфил (Норвегия) на 7 и 8 март и Кранска гора (Словения) на 13 и 14 март. / БТА