Финалистите за купа "Стенли" Колорадо Аваланш и Тампа Бей Лайтнинг ще се срещнат два пъти в рамките на шест дни през февруари следващата година, стана ясно от обявената програма за сезон 2022/23 в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Първият мач между двата тима ще бъде на 9 февруари в Тампа, докато шампионите от Денвър ще приемат съперника си в Деня на свети Валентин.

Мачът, в който "лавините" ще вдигнат третия си шампионски банер, ще бъде на 12 октомври при домакинството на Чикаго Блекхоукс, което е само няколко дни след старта на сезона. Кампания 2022/23 ще бъде открита с два мача от Глобалните серии. В чешката столица Прага на 7 и 8 октомври ще се срещнат Нешвил Предатърс и Сан Хосе Шаркс. Това ще бъдат и първи мачове в Европа от 2019 година насам.

Мачове от Глобалните серии ще има и в Тампере, Финландия. Те ще се проведат на 4 и 5 юни и ще противопоставят шампиона Колорадо и Кълъмбъс Блу Джакетс.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

В Северна Америка новият сезон на НХЛ ще стартира на 11 октомври с мачовете Ню Йорк Рейнджърс срещу Тампа Бей Лайтнинг и Лос Анджелис Кингс срещу Вегас Голдън Найтс.

На 25 ноември, в деня след Деня на благодарността, са предвидени два мача. Първият е дербито на Пенсилвания между Филаделфия Флайърс и Питсбърг Пингуинс, докато другият е гостуването на Сейнт Луис Блус на Тампа Бей.

Зимната класика, традиционният мач на открито в НХЛ, този сезон ще се проведе на бейзболния стадион на Бостън Ред Сокс. Участие в него ще вземат Бостън Брюинс и Питсбърг, а срещата е на 2 януари.

Мачът на звездите в НХЛ ще се играе на 4 февруари в Сънрайз, Флорида, дом на отбора Флорида Пантърс.