Хърватинът Филип Зубчич спечели слалома по ски-алпийски дисциплини за Купа "Пирин" в Банско.

Той триумфира на писта "Томба" с време 1:37.94 минута. Той беше трети след първия манш с 51.35 секунди, но с най-добро второ спускане за 46.59 секунди заслужи победата.

Зубчич е една от големите звезди от световния елит, който участва в състезанието. Той е световен вицешампион в паралелния гигантски слалом и има три победи за Световната купа в гигантския слалом.

Втори само на 4 стотни от секундата се нареди друг хърватин Исток Родеш, който беше най-Бърз в първия манш с 51.14 секунди.

Националният шампион в дисциплината Камен Златков завърши трети на 24 стотни от секундата. Той беше втори след първото спускане с 51.33 секунди, а с 46.85 секунди във втория манш си гарантира място на подиума.

Българският ас Алберт Попов не взе участие в състезанието.

Надпреварата беше валидна за Държавно първенство до 18 години и до 21 години.

Константин Стоилов, който завърши седми, спечели националната титла при младежите, а Стефан Ярловски, който се нареди 12-и, стана държавен шампион при юношите.

В слалома за Купа "Пирин" при жените убедително триумфира Николина Драголевич с 1:58.16 минута. Тя беше най-бърза и в двата манша с 55.11 секунди и 1:03.05 минута.

Втора финишира румънката Леона Трифу на 2.73 секунди, а трета на 6.65 секунди остана Фани Мармарели.

Лиляна Питова остана четвърта и грабна националната титла при 18-годишните, а Мира Гелова завърши пета и стана шампионка на България при 21-годишните.