Отборът на Филаделфия Флайърс постигна запомняща се победа срещу Бъфало Сейбърс с 4:3 след изпълнение на дузпи, след като изоставаше с 0:3 в началото на последната третина и с 1:3 по-малко от три минути преди края. Тайлър Енис и Мат Мулсон на два пъти през втората част дадоха комфортен аванс на Бъфало преди последните 20 минути.

Новобранецът Травис Конечни намали на 1:3 в началото на последния период, но така и не се виждаше как домакините могат да стигнат до нещо повече от почетна загуба. 2 минути и 56 секунди преди края Брейдън Шен намали на 2:3, а само 65 секунди по-късно защитникът Марк Щрайт изравни за радост на привържениците в "Уелс Фарго Сентър". При дузпите точни за Филаделфия бяха капитанът Клод Жиру и Якуб Ворачек, докато Райън О'Райли и Кайл Окпосо направи пропуски за Бъфало.

В друг мач от тази нощ шампионът Питсбърг Пингуинс победи с 3:2 гостуващия тим на Флорида. Пантърс поведоха с 2:0 в началото на втория период след голове на Райли Смит и Марк Писик, но малко по-късно капитанът на домакините Сидни Кросби ознаменува завръщането си на леда с гол. Питсбърг изравни за 2:2 чрез Карл Хагелин, а в средата на третата част Ерик Фер донесе победата на "пингвините", с която те поведоха в класирането в дивизия Метрополтън с 9 точки.

На Запад тимът на Сан Хосе победи с 2:1 като домакин Анахайм след продължение. Победния гол реализира Марк-Едуард Влашич минута и 24 секунди след началото на добавените 5 минути. Преди това Джо Павелски бе дал аванс на Сан Хосе през първата третина, а Крис Вагнер изравни в края на втората. В класирането в Тихоокеанската дивизия Сан Хосе е на трето място с 8 точки, докато Анахайм е едва на шеста позиция с 6 точки.