Кевин Хейс вкара победния гол за Филаделфия за 3:2 над Вашингтон, но Летящите са на 5-о място в Столичната дивизия. Въпреки поражението, Вашингтон е на върха в цялата Източна конференция с 65 - с 4 пред Бостън.

Роберт Хаг и Травис Конечни също се разписаха за Филаделфия, които пистагнаха 14-а победа в редовното време у дома, но пък се връщат след пет поражения от шест последователни гостувания.

Картър Харт направи 26 спасявания за победителите, но капитулира при головете на Никлас Бакстрьом за 1:1 и Якуб Врана за 1:2.

Уинипег се справи с 4:3 след изпълнение на дузпи над Торонто. Капитанът на Джетс Блейк Уилър вкара победната дузпа, за да вгорчи рекордния мач на Остин Матюс от домакините от Мейпъл Лийфс.

С този успех Уинипег събра 52 точки и се намира на 4-о място в Централната дивизия, докато Торонто е с 54 и заема 3-а позиция в Атлантическата дивизия, на 7 от лидера Бостън.

Николай Елерс, Мейсън Апълтън и Марк Шийфеле вкараха за победителите в редовното време, за които победата е втора подред. Вратарят им Конър Хелебок отрази 24 удара.

Остин Матюс вкара два гола в мача, в това число и попадение в първите 14секунди на третата част за 3:3. Дмитро Томашов също отбеляза едно попадение, а другия гол на Матюс беше за 1:1 в първия период.

С днешните си два гола той стана вторият активен състезател освен Алекс Овечкин, който има четири поредни сезона с 30 и повече гола. Матюс и Джейсън Спеца вкараха две дузпи за Торонто, а за гостите бяха точни Патрик Лайне, Шийфеле и Уилър.

Далас Старс се справи с 2:1 с Лос Анджелис с голове на Джейми Бен и Блейк Комо само в рамките на 37 секунди във втората третина. Далас увеличи серията си от пет поредни победи над този съперник и с 54 точки е на 2-о място в Централната дивизия, на 7 от шампиона Сейнт Луис. Антон Худобин пусна попадение на Кингс при първия им удар в мача, а след това отрази други 30.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:
Филаделфия - Вашингтон 3:2
Торонто - Уинипег 3:4 след дузпи
Лос Анджерис - Далас 1:2/БТА