Джеймс Ван Риймсдайк записа хеттрик, а Нолан Патрик добави два гола и още две асистенции за убедителната победа на Филаделфия Флайърс със 7:4 над Минесота. Летящите обаче си остават на последното 8-о място в Столичната дивизия с 40 точки, докато Минесота е на 5-а позиция в Централната с 47.

Уейн Саймъндс също вкара два гола победителите, а вратарят им Картър Харт спаси 34 удара за едва втората победа в 11 мача за Филаделфия. За гостите се разписаха Джейсън Цукър, Маркъс Фолиньо, Йоел Ериксон и Райън Сутер.

Колорадо отнесе с 6:3 като гост 2-ия в Атлантическата дивизия отбор на Торонто, като Карл Сьодерберг записа първи хеттрик в кариерата си. Габриел Ландеског, Мико Рантанен и Мат Калвърт се разписаха в останалите три случая за гостите от Колорадо, които са на 4-о място в Централната дивизия.

Торонто след като сдаде 1-ата позиция в Атлантическата дивизия, инкасира пет поражения в последните седем мача.

Монреал също надви водещ отбор на Изток - 3:2 след продължение над Бостън като гост, и го доближи на 2 точки в подреждането на Атлантическата дивизия. Джеф Петри донесе победата на канадците 15 секунди след началото на допълнителното време, след като взе шайбата от въздуха и излезе сам срещу вратаря Туука Раск, за да осигури успеха на Монреал.

Кари Прайс спаси 41 удара на вратата на Монреал и също има сериозна заслуга, а в редовното време се разписаха Пол Байрън и Брендън Галахър.

Сейнт Луис Блус, 6-и в Централната дивизия от 7 отбора, разби с 4:1 при гостуването си лидера в Столичната дивизия Вашингтон с 4:1. Винс Дън вкара първото си попадение от октомври насам, а Дейвид Перън увеличи серията си с точки в мачовете. Гостите от Сейнт Луис вкараха три гола в рамките на пет минути във втората третина, което им гарантира победата.

Дън взе шайбата след рикошет от мантинелата и вкара след 33 мача суша, а след това асистира на Перън за 3:1 в края на втората част.

Алекс Овечкин откри резултата за столичния отбор още в 7:50 минута на мача след пас на сънародника си Дмитрий Орлов, но това се оказа единственото интересно за домакините. За Овечкин това е гол номер 33 от началото на сезона, който го прави водещ реализатор. И също така остава сам на 6-ото място в листата на НХЛ по голове, отбелязани при числено превъзходство.

Едмънтън се разправи с Бъфало със 7:2, като по две попадения нанизаха Милан Лучич и Зак Касян. С победата Ойлърс се държат на 4-о място в Тихоокеанска дивизия с 47, но изостава на 13 точки от 3-ото място./БТА