Клод Жиру, Скот Лофтън и Шон Кутюрие вкараха по два гола за разгромната победа на Филаделфия с 8:2 срещу Вашингтон в дерби от Столичната дивизия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). С това Летящите спечелиха третата си победа в пет мача от началото на редовния сезон и останаха на точка от Столичаните, както и на две от изненадващия лидер Ню Джърси, който надви с 3:2 Ню Йорк Рейнджърс.

Уейн Симъндс и Валтери Филпула също се разписаха за отбора от Филаделфия, който изигра едва първия си мач пред собствена публика след серия от четири поредни гостувания. Брайън Елиът загърби срама от шестте получени гола в Едмънтън и спря 21 удара срещу Вашингтон, включително и няколко на Александър Овечкин. Руската звезда на Столичаните пропусна да завърши с точка едва за втори път в последните шест мача, а освен това головата му суша срещу Филаделфия продължи вече в пети двубой.
Якуб Врана и Никлас Бекстрьом бяха точни за Вашингтон.

Сидни Кросби вкара два гола за големия съперник на Филаделфия и Вашингтон на изток - Питсбърг, който надви с 4:3 Флорида. Патрик Хорнквист и Грег Маккег също се разписаха за Пингвините, които подобриха баланса си до 8-0-2 срещу Пантерите в последните десет мача между двата отбора. Това е най-продължителната серия без загуба в редовното време за един от двата клуба в историята на съперничеството им, а за този успех голяма роля изигра и вратарят Мат Мъри, който отрази 43 шайби.

Торонто спечели канадското дерби от Атлантическата дивизия на Източната конференция, след като победи Монреал с 4:3 след продължение. Остън Матюс вкара втория си гол в мача само 48 секунди след началото на допълнителната част, а другите шайби за Кленовите листа нанизаха Джеймс ван Риймсдайк и Патрик Марло. Това беше и първа победа за Торонто срещу Монреал в последните 15 мача между двата отбора.

Отава остана на една победа от лидера в дивизията Торонто, след като разгроми с 6:1 Едмънтън. Майк Хофман вкара два гола и подаде за трети, а Дерик Брасар, Зак Смит, Крис Уайдман и Кайл Търис довършиха своите съперници. Адам Ларсон пък се разписа за отбора от Едмънтън, който допусна три поредни загуби в лигата.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Лос Анджелис - Бъфало 4:2
Сан Хосе - НЙ Айлъндърс 1:3
Ванкувър - Калгари 2:5
Едмънтън - Отава 1:6
Аризона - Бостън 2:6
Чикаго - Нешвил 2:1 след продължение
Далас - Колорадо 3:1
Минесота - Кълъмбъс 4:5 след продължение
Уинипег - Каролина 2:1
Монреал - Торонто 3:4 след продължение
Тампа Бей - Сейнт Луис 2:1
НЙ Рейнджърс - Ню Джърси 2:3
Филаделфия - Вашингтон 8:2
Питсбърг - Флорида 4:3 /БТА