Защитаващият титлата си отбор на Анахайм Дъкс беше сразен с 0:3 при гостуването си на Филаделфия, заемащ 3-о място в класирането на Източната конференция. Поражението е шесто подред за Анахайм,а и трите гола вкара Майк Кнъбъл, което пък е първи хеттрик в кариерата му.

Вратарят на домакините Мартин Байрън спаси 27 удара към мрежата си, с което регистрира своя трети мач без гол през този сезон и общо 21-и в професионалната си кариера. Кнъбъл, чийто личен рекорд е 34 гола в един сезон, вкара първия си хеттрик чак своя мач номер 700 в НХЛ.

Черната серия за Анахайм включва 8-а загуба в 9 мача, както и 155 минути без отбелязан гол. Макар и невъзстановен, във втората третина на леда се появи и ветеранът Теему Селане, който обаче не успя да помогне на отбора си. След като преосмисли отказването си, той има едва 1 точка през този сезон, а в началото на следващата седмица би трябвало да излезе пълноценен за отбора си.

Победа номер 40 записа Детройт в своя мач 54 през този сезон и тя дойде при гостуването на Бостън. За крайното 3:1 вкараха Хенрик Зетерберг, Павел Дацюк и Брайън Рафалски, като и трите попадения паднаха след 30-ата минута. Домакините от Бостън поведоха в първата част с гол на Кобасю. Победата за Детройт е седма поред, а това е третата серия от по 7 победи, която регистрират през този сезон Червените криле.

С два гола на Мариан Габорик Минесота размаза с 4:1 Калъмбъс като гост. Брайън Ролстън вкара един гол, като така той не пропуска да се разпише вече пети мач. С тази победа Минесота събра 63 точки и води в класирането на Северозападната дивизия.

С гол и голов пас на Евгений Малкин Питсбърг се наложи с 4:1 над Каролина на собствен терен. С тази победа Пингвините събраха 62 точки и са 2-и в Атлантическата дивизия, с 1 по-малко от Филаделфия.

С три гола във втората третина Монреал разби с 4:1 Ню Йорк Айлендърс. Алексей Ковальов вкара гол и подаде за още един за победителите. Останалите бяха дело на Роман Плеканец, Марко Щрайт и Тони Дандено. Монреал е на 2-о място в Североизточната дивизия с 65 точки, с 3 по-малко от водача Отава.

Хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Сейнт Луис - Колорадо 4:6

Тампа Бей - Флорида 2:3

Калъмбъс - Минесота 1:4

Филаделфия - Анахайм 3:0

Торонто - Отава 4:2

Сан Хосе - Чикаго 3:2 след дузпи

Калгари - Далас 1:2

Нешвил - Финикс 3:2 след продължение

Питсбърг - Каролина 4:1

Ню Джърси - Лос Анджелис 6:3

Бостън - Детройт 1:3

Вашингтон - Атланта 0:2

Монреал - Ню Йорк Айлендърс 4:1