Филаделфия победи Ню Йорк Айлъндърс с 5:4 след продължение и изравни на 3:3 успеха серията от втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада.

Победният гол за тима реализира руснакът Иван Проворов 15.03 минута на второто продължение. За Филаделфия точни бяха още Кевин Хейс, Джеймс ван Римсдайк, Михаел Рафл и Скот Лафтън. За Айлендърс се разписаха Дерик Брасард, Мат Мартин, Андерс Лий и Матю Барзал. Столичани спечелиха втората част с 3:1, но след това допуснаха обрат. Вратарят Картър Харт отрази 29 шайби за Филаделфия, а за Айлъндърс Семьон Варламов спаси 26 удара.

Столичани не са достигали до финала в конференцията от 1993 година насам. Решаващият седми мач е на 5 септември. В първия кръг от плейофите НЙ Айлъндърс отстрани Вашингтон с 4:1, а Филаделфия спечели с 4:2 победи срещу Монреал.

Новобранецът Тачър Демко направи впечатляващите 48 спасявания при победата на Ванкувър с 4:0 срещу Лас Вегас. Така тимът изравни резултата в серията на 3:3 победи. Седмият мач е в петък. Куин Хюз и Джей Ти Милър се отличиха с гол и асистенци, а по едно попадения добавиха Джейк Виртанен и Бо Хорват. Хюз вече има рекордните 16 точки в плейофите, една повече от новобранеца Кейл Макар от Колорадо.

Срещи от втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (играе се до 4 победи от 7 мача):

Западна конференция
Ванкувър - Лас Вегас - 4:0
* Резултатът в серията е 3:3 победи.

Източна конференция:
НЙ Айлъндърс - Филаделфия - 4:5 след продължение
* Резултатът в серията е 3:3 победи./БТА