Филаделфия Флайърс победи с 5:3 Чикаго в четвъртата среща от финалната серия за Купа Стенли и изравни резултата на 2-2 победи. Попадение на Джеф Картър 25 секунди преди края на мача на празна врата узакони успеха на Флайърс, които си го подготвиха до втората третина. Филаделфия поведе с 4:1 до този момент, но Дейв Боланд и Брайън Кембъл вкараха по едно попадение за гостите и намалиха на 3:4. Така серията продължава с мач номер 5, който ще се играе в Чикаго в неделя.

"Харесвам нашата игра, както днес, така и в предишните два мача. Мисля, че можем да спечелим в Чикаго, оптимист е треньорът на Филаделфия Питър Лавиолет след днешната победа. Това беше седми пореден домакински успех за отбора в плейофите, а днес те имаха подкрепата и на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, който беше на трибуните.

Домакините започнаха устремно мача и още преди да са изтекли 15 минути водеха с 2:0. Майк Ричардс и Майк Карл се разписаха по идентичен начин, след самостоятелни пробиви. Минута и половина преди края на частта Патрик Шарп намали на 1:2, но само 51 секунди по-късно Клод Жиру вкара трети гол във вратата на ястребите.

След нулева втора част Виле Лейно направи 4:1, което се оказа важно попадение за крайния изход на срещата.

"Ние се борихме през цялото времетраене на мача, както влагахме сила и енергия и в предишните мачове. Но днес просто първата третина не се разви никак добре за нас и оттам ние не можахме да направим обрат, съжаляваше след края на срещата наставникът на Чикаго Жоел Кенивил.