Водачът в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада Тампа Бей загуби като домакин с 3:5 от тима на Филаделфия. Поражението сложи край на серията на "светкавиците" от 8 поредни победи у дома, но въпреки това лидерството на Тампа в Атлантическата дивизия не е застрашено по никакъв начин.

Стивън Стамкос даде аванс на Тампа през първата част, но с голове на Симъндс и Гостисбиър през втората Филаделфия направи обрат. Брендън Пойнт възстанови равенството за 2:2, но 2 минути преди края на втората част Кутюрие се разписа за 3:2. В началото на последния период Менинг покачи на 4:2, но Тайлър Джонсън възстанови надеждите на домакините с гол 11 минути преди края. В заключителните секунди обаче Филипула отбеляза деветия си гол за сезона, с което оформи и крайното 5:3 за Филаделфия.

Уинипег Джетс продължава със силните си игри през сезона, след като се наложи като домакин с 4:2 над Ню Йорк Айлендърс. Успехът, съчетан със загубата на Нешвил с 2:4 от Минесота, позволи на Уинипег да поведе в Централната дивизия.

Детройт победи като домакин Ню Йорк Рейнджърс с 3:2 след изпълнение на дузпи. В "Литъл Цезарс Арена" в Детройт домакините се озоваха в ролята на догонващи на два пъти. Първо, Давив Дешарне даде аванс на "рейнджърите" в края на първата третина, но в средата на втората Андреас Атанасиу изравни за "червените криле". /БТА