Французинът Кентен Фийон Майе спечели за първи път в кариерата си световната купа по биатлон за мъже, след като завърши на второ място в масовия старт в Отепя, Естония.

Норвежецът Ветле Шьостад Кристиансен пък финишира на първа позиция в 15-километровия старт. Заместникът на Йоханес Тингес Бьо не допусна грешка в стрелбата и завърши в рамките на 34:29.6 минути, докато Фийон Майе изостана с 5.8 секунди и пропусна една мишена. Трети финишира норвежецът Сиверт Бакен.

 Фийон Майе, който взе два златни и три сребърни медала на Зимната Олимпиада в Пекин преди месец, спечели третата си поредна победа и осма за сезона в четвъртък. Това се случи в спринта на 10 километра в Естония. Неговият сънародник и най-близък преследвач Емилиен Жаклен  завърши едва осми в днешния масов старт, благодарение на което Фийон Майе събра 245 точки преднина и стана недостижим на върха в класирането цели три състезания преди края на сезона.

В програмата на световната купа за събота има и масов старт на 12.5 километра при дамите. Други две състезания са насрочени за неделя, а сезонът завършва в Осло следващата седмица.