Състезателите по фигурно пързаляне се обърнаха в социалните мрежи с призив към министъра на младежта и спорта Красен Кралев да издаде заповед, с която да бъдат отворени пързалките, за да могат да започнат тренировъчен процес за следващия сезон. Те подчертават, че той е изключително важен, защото е квалификационен за Олимпийските игри в Пекин през 2022 година.

„Уважаеми министър Кралев,

надяваме се, че българските състезатели по фигурно пързаляне ще могат още в следващите дни да подновят подготовката си за предстоящия сезон. Той е изключително важен, защото е квалификационен за Олимпийските игри в Пекин през 2022 година.

Възпитаването на вътрешна конкуренция е ключов фактор за високо ниво в международен план. Тренировките на лед пък са от решаващо значение за израстването на всеки състезател. А в българското фигурно пързаляне расте изключително талантливо поколение, чиито треньори са силно мотивирани.

Вярваме, че най-доброто предстои! Вярваме също, че Министерството на младежта и спорта е на наша страна", гласи призивът.