Тази събота Боровец ще посрещне първите любители на зимните спортове като отвори ски-център "Ястребец" с пистите "Попангелов" и "Ястребец 3", както и ски-пистите "Рила", "Иглика" и "Ротата" в ски-център „Ситняково“ с прилежащите ски-влекове.

Стартът на ски сезона започва точно в 8:30 сутринта, като по традиция на първата седалка на лифт "Ястребец Експрес" ще бъде ски легендата Петър Попангелов заедно с бъдещите звезди в снежните спортове - децата от ски-клубовете в Боровец. С първата седалка те ще скъсат банера „Borovets is Open“ и ще дадат символично начало на новия сезон.

Добри условия за ски има на двете любими писти в ски-център „Ястребец“, както и на зелените "Ротата" и "Рила" и синята "Иглика" пред хотел „Рила“ като за периода 15-21 декември лифт картите ще бъдат на специална намалена цена от 30 лв. за възрастни и 15 лв. за деца.

За гостите, които пък искат да се насладят на разходка в планината, кабинковият лифт "Ястребец" ще бъде отворен през уикенда.

Междувременно подготовката на останалите писти тече с пълна сила и при наличие на ниски температури и добри условия, концесионерът "Бороспорт" предвижда отваряне на цялата ски зона скоро.

За зимния сезон цената на дневната лифт карта ще бъде 58 лв. за възрастни, 32 лв. за деца и 42 лв. за младежи до 22г. и възрастни 65+. Сред разнообразието от лифт карти в Боровец, отново се включва и картата за 6 непоследователни дни.

Сезонната карта за курорта е без промяна - 1000 лв. за възрастни и 700 лв. за деца, с включено нощно каране, и остава без аналог в страната. Уникалната сезонна карта за делнични дни също с нощно каране остава на цена от 500 лв. за възрастен и 300 лв. за дете.