Вратарят с български корени Александър Георгиев спаси рекордните си за сезона 44 удара и записа седми мач в кариерата си без допуснат гол за победата на Ню Йорк Рейнджърс с 2:0 като гост на Каролина в Националната хокейна лига.

Георгиев, който започна като титуляр на вратата на Рейнджърс едва за втори път в последните пет мача, постигна първа победа при гостуване от 8 януари насам. Това е първи „шътаут“ за родения в Русе руски страж от година насам.

Крис Крайдър и Франк Ватрано вкараха головете за успеха, с който нюйоркчани се приближиха на две точки от лидера в Столичната дивизия Каролина.

 Другият тим от Ню Йорк – Айлендърс, загуби при гостуването на Филаделфия с 1:2. Кевин Хейс вкара и двата гола за победата за Флайърс, а за Айлендърс точен беше Кейси Сизикас.

Далас победи Вашингтон с 3:2 в друга среща от тази нощ. Рууп Хинц вкара два гола при числено превъзходство, а веднъж се разписа Александър Радулов за успеха на Старс.

За Вашингтон гол номер 40 през сезона реализира Алекс Овечкин, с което изравни легендарния Уейн Грецки. Двамата са единствените в историята на НХЛ, вкарвали по 40 гола в 12 сезона.

Едно попадение за Вашингтон реализира и Дмитрий Орлов.

Уинипег постигна трета победа в последните си четири мача след успех с 6:4 над Чикаго. Дженсън Харкинс вкара два гола, а Кайл Конър отбеляза 39-ото си попадение за сезона за успеха, с който Джетс запази шансове за класиране в плейофите.

Сан Хосе прекъсна серия от три поредни загуби след победа над Аризона с 4:2. Ноа Грегор вкара ключовия трети гол в последната третина, с който Сан Хосе поведе с 3:2, а след това Рудолфс Балсерс добави четвърти за крайното 4:2.