Германецът Феликс Нойройтер претърпя операция на коляното, след която стана ясно, че той със сигурност ще пропусне олимпийските игри в Пьончан през февруари. Световниният вицешампион в слалома от Шладминг 2013 Нойройтер скъса кръстни връзки на лявото коляно по време на тренировка за участие в Световната купа в САЩ в края на миналия месец.

Той се надяваше на бързо възстановяване, но това не се случи.

Операцията е била успешна и без усложнения, но Нойройтер ще може да поднови тренировки на сняг едва след шест месеца.

"В последните седмици опитах всичко с консервативно лечение, но се убедих, че операцията е най-разумното решение. Определено искам да продължа кариерата си и затова реших да се подложа на операция. Ще се концентрирам върху рехабилитацията, за да мога да се върна за следващия сезон от Световната купа", заяви германецът. 

33-годишният Нойройтер започна отлично сезона за Световната купа, след като спечели първия слалом в Леви (Финландия) преди две седмици и записа 13-а победа в кариерата си. Той се надяваше да стигне до първи олимпийски медал в кариерата си, след като има пет отличия от Световни първенства, включително и отборна титла с Германия от Бормио 2005. /БТА