Александра Фейгин ще бъде единствената представителка на България на турнира по фигурното пързаляне на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022. През следващата седмица тя ще участва на Европейското първенство в Талин (Естония).
Фейгин зае пето място в анкетата "Най-добър млад спортист" на България за 2021 година, организирана от сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg.

"Чувствам се добре, вече влязох във форма след тежката травма, която имах лятото. Благодарна съм за това на всички мои треньори и на всички, които работиха с мен. Сега наистина ми предстоят най-важните стартове, ще се опитам да покажа всичко, на което съм способна. Да изиграя стабилно чисти програми. Това за мен ще бъде най-важното", каза фигуристката.

"С нови програми съм, вече ги показах на двете състезания, на които участвах. Аз не си поставям цели за класирания, а по-скоро за изиграванията - какво трябва да покажа на състезанието. Класирането не винаги е знак какъв спортист си, защото нашият спорт е много субективен и това не е много реалистично от време на време", добави Фейгин.

"Наистина съм изключително благодарна на всички журналисти, които гласуваха за мен. Дава ми едно самочувствие и мотивация да вървя нагоре. Миналият път бях десета, сега съм пета, надявам се следващия път да съм още по-нависоко", каза още тя.