Италианецът Федерико Пелегрино и американката Роузи Бренан спечелиха спринтовете свободен стил от Световната купа по ски бягане в швейцарския зимен център Давос. При мъжете 30-годишният бивш световен шампион Пелегрино финишира за 2:17.68 минути и записа 14-а индивидуална победа в кариерата си. За него това е първия успех за Световната купа от февруари 2019 година.

Носителят на Световната купа за миналия сезон Александър Болшунов от Русия завърши втори на 2.13 секунди, а трети се нареди Андрю Янг (Великобритания) на 3.63 секунди. В класирането за Световната купа начело излезе Болшунов с 337 точки, пред Йоханес Клаебо (Норвегия) с 296 точки и Емил Иверсен (Норвегия) с 219 точки.

Състезанието пропуснаха националните отбори на Норвегия, Швеция и Финландия, които отказаха да участват в стартовете до края на годината заради пандемията от коронавирус. В отсъствието на фаворитките при жените победата спечели американката Роузи Бренан, която на 32 години стигна до първия си успех в кариерата. Тя финишира за 2:37.36 минути.

Втора на 28 стотни е Анамария Лампич от Словения, а трета се нареди Наталия Непряева от Русия с пасив от 39 стотни.

В генералното класиране за Световната купа води Терезе Йохауг (Норвегия) с 301 точки, пред Татяна Сорина (Русия) с 278 точки и Роузи Бренан с 277 точки. В неделя в Давос предстоят стартовете на 10 км свободен стил за жени и на 15 км свободен стил за мъже.