Италианката Федерика Бриньоне спечели първата за сезона алпийска комбинация от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския център Алтенмаркт-Цаухензее.

29-годишната Бриньоне спечели супергигантския слалом и зае второ място в слалома, за да триумфира с общо време 2:03.45 минути. За нея това е трета поредна победа в тази дисциплина.

Бриньоне записа втори успех за сезона и 12-и в кариерата си. Тя води в класирането за малката световна купа в гигантския слалом и е втора в генералното подреждане за Световната купа.

Втора на 15 стотни остана швейцарката Уенди Холденер, а трета с пасив от 82 стотни се нареди друга италианка Марта Басино.

Защитаващата Големия кристален глобус амриканка Микаела Шифрин изненадващо отпадна още в първата дисциплина супергигантски слалом.

За последен път Шифрин направи това в старт за Световната купа в слалома в Ленцерхайде (Швейцария) през януари 2018 година.

Още няколко от фаворитките не успяха да се справят с първата дисциплина по заледеното трасе. Сред тях са Петра Влъхова, Мишел Гизин и Илка Щухец.

Все пак Шифрин остава лидерка в генералното класиране за сезона с 826 точки, следвана от Федерика Бриньоне с 565 точки и Петра Влъхова с 513 точки./БТА