Красимир Анев завърши седми в преследването на 12,5 км за мъже от Световното първенство по биатлон в Хохфилцен (Австрия).

Българинът, който вчера завърши на 6-а позиция в спринта, се движеше много добре и стреля чисто в първите три стрелби, с което бе в битката за медалите. Анев допусна една грешка на последната стрелба и остана седми с изоставане от 38,3 секунди след победителя Мартен Фуркад.

Владимир Илиев завърши 18-и в преследването на 1:44,7 минута след Фуркад. Илиев стреля слабо, като допусна 4 грешки, което му попречи да финишира по-напред. Третият български представител в преследването Антон Синапов не завърши.

Мартен Фуркад завъртя една наказателно обиколка след грешка на последната стрелба, но и това не му попречи да спечели златото. Французинът пресече първи финалната линия с време 30:16,9 минути. Фуркад има 4 световни титли в преследването и общо 11 златни медали от световни първенсва. Отличието е трето за французина от шампионата в Хохфилцен след среброто в смесената щафета и бронза в спринта.

Втори остана норвежецът Йоханес Тингес Бьо, който завъртя три наказателни обиколки, но благодерение на силна финална обиколка успя да финишира втори на 22,8 секунди след победителя. Така норвежецът дублира среброто от вчера в спринта.

Ветеранът Оле Ейнар Бьорндален от Норвегия спечели бронза, негов 45-и медал от световни първенства. Бьорндален направи една грешка в стрелбата и завърши трети на 25,6 секунди след победителя.

В класирането за Световната купа след 17 от 26 старта начело е Мартен Фуркад с 932 точки, следван от Антон Шипулин (Русия) с 611 и германеца Зимон Шемп с 585.

Владимир Илиев е 23-и със 240 точки, а Анев се изкачи на 30-ата позиция с 208 точки./БТА