Споразумение за провеждането на ежегодна Балканиада по ски за лекари и стоматолози подписаха в Чепеларе местното дружество "Чепеларе курорт" АД и Българската тенис-ски асоциация на лекарите и стоматолозите.

Събитието стана по време на провеждането на третата поред Балканиада в зимния курорт, чийто старт днес даде олимпийската шампионка от Нагано`98 Екатерина Дафовска.

Над 70 състезатели от България и Македония се включиха в двата манша по гигантски слалом на писта "Мечи чал 1" , като най-малката състезателка бе на 8 години. В редиците на българския тим бе и заместник-министърът на здравеопазването Валери Цеков. Самият той е с най–големи шансове за първото място в Балканиадата, но името на победителите ще бъде обявено официално на специална церемония тази вечер в зимния курорт.

Катя Дафовска коментира пред Дарик, че е изключително горда с това, че нейният роден град се е развил през последната една година значително и е вече гони европейските курорти.

Над 20 млн. лева е инвестирало дружеството "Чепеларе курорт" АД само в първия етап на модернизирането на курорта. Изградени са нови 20 км. писти и съоръжения за изкуствен сняг. Старият лифт е подменен изцяло с нов четириседалков, като разстоянието от над 2700 метра надморска височина до връх Мечи Чал вече се изкачва само за 9 минути, съобщи председателят на дружеството Александър Пръвчев.

Според инструкторите в ски центъра условията за зимни спортове са отлични. Цените в Чепеларе са най-ниски от всички зимни курорти в България. 22 лв. е полудневната карта, а цената за цял ден е 33 лв.