Часът по физическо възпитание на 5 май ще остане в спомените на десетокласниците от 24 СОУ „П. К. Яворов” в столицата. Като част от кампанията на министерството на физическото възпитание и спорта и Българския спортен тотализатор “Аз обичам спорта” техен преподавател стана многократната олимпийска медалистка Евгения Раданова, възпитаничка на същото училище.

„Много се радвам да бъда сред вас в този спортен час и съм сигурна, че за всички спортът дава една прекрасна възможност за изява. Тази година денят на спорта се чества не само в един ден, а през целия месец май. Ще се радвам на 16 май да бъдем заедно в Борисовата градина, когато е пикът на кампанията „Аз обичам спорта”. Тогава ще се проведат състезания по много спортове и всеки ще може да вземе участие в тях”, така откри часа Жени Раданова.

Учениците изиграха интересен волейболен мач, в който никой не пощади сили в играта. Срещу отбора на Жени Раданова се включи нейния преподавател по физическо възпитание Анастас Ангелов, който продължава вече 27 години да възпитава в двигателна култура и спорт наследниците на шампионката ни по шорттрек.

След финала на волейболната среща и в края на часа Жени раздаде автографи на учениците и от името на МФВС подари на училището топки за футбол, баскетбол и волейбол.

„Часът по физическо възпитание” като част от националната кампания на МФВС продължава през целия май с преподаватели като Йордан Йовчев, Мария Гроздева, Румяна Нейкова, Иван Лилов, Тодор Стойков, Георги Младенов и др.