Олимпийската ни медалистка в шорттрека Евгения Раданова заяви, че ако хората в двата спорта във федерацията по кънки поискат тя да се кандидатира за президент на централата, то само при това условия тя би помислила по темата. Раданова получи награда „Златен лъв” за изключителните й спортни постижения от Пресклуб България и заяви, че остава близо до спорта.

„Надявам се младите надежди на България да продължат по пътя, по който започнах аз. Дано все повече хора да прославят страната ни За мен е чест да получа подобно отличие”, коментира Жени и продължи: „Не е тайна, че исках да прекратя кариерата си още след Олимпиадата в Торино, но ме убедиха да остана, за да помагам на националния тим и с надеждата да стигна до заветното олимпийско злато, което липсва в колекцията ми. Годините показаха, че самото участие на Олимпийски игри е изключително важно. Никога няма да съжалявам, че останах, защото научих много важни неща. В спорт като нашия, който изисква много сериозна спортна форма, трудно бих мислила за завръщане, но животът ме е научил никога да не казвам никога. Имам прекрасен спомен от участието си и на летни олимпийски играчи. Чувствам се двойна късметлийка.”

Евегния Раданова потвърди още, че продължава проверката на Министерството на спорта във федерацията по кънки и все още няма решения по случая. „Не съм говорила публично за разделението между нашите два спорта, но винаги ме е боляло, че единият спорт е нападал другият, че финансово е на гърба му. Няма начин проблемите във федерацията да не се отразяват на състезателите, но – да, виждам светлина в тунела, иначе не бих се борила”, заяви Раданова.

За предстоящото Европейско първенство Жени Раданова сподели, че с най-големи шансове за предно класиране е Марина Георгиева, но мъжкият национален тим също е отлично подготвен и има шанс за шестицата при щафетите. Раданова потвърди, че националите ще са без физиотерапевт, защото от федерацията са поискали клубът, за който се състезават двата от спортистите ни с травми да поеме разходите, а не самата централа. „Това е абсурдно, след като за самото участие на Европейско са получени държавни пари”, заяви Евгения Раданова.

„Винаги съм усещала, че оставайки в България, някъде ще си счупя главата, но не мисля за развитие в чужбина”, отсече Евгения Раданова.