Звездата на българския шорттрек и член на Управителния съвет на Българската федерация по кънки Евгения Раданова смята, че борбата за власт, която се води в централата е единствено в ущърб на спорта.

На 24-ти ноември от 15.00 часа в сградата на Министерството на физическото възпитание и спорта ще се проведе редовно годишно Общо събрание на централата, което е насрочено от Управителния съвет по искане на 7 клуба, членове на федерацията. Общото събрание е обявено в брой 82 от 19.10 на държавен вестник.

„Изключително ми е неприятно, още повече - в една толкова малка общност, каквато сме ние – кънки-спорът. Мисля, че борбата за власт няма да реши проблемите в нашия спорт. Боли ме, да, не съм си представяла по такъв начин нещата, независимо от трудностите, които сме имали. Според мен, всичко това, което се случва в момента, не е в интерес на българския кънки-спорт”, сподели Раданова пред Гонг.

„Аз лично предпочитам да не заемам поста председател на Българската федерация по кънки и продължавам да мисля по този начин”, категорична бе Евгения Раданова.