Норвежката Тирил Екхоф спечели шестата си победа през сезона в Световната купа по биатлон за жени, след като завърши първа в преследването на 10 километра в Руполдин.

Екхоф вече е с актив от 501 точки и води с 42 на италианката Доротея Вийрер, която нямаше ден в германския курорт.

Екхоф направи силни спринтове между стрелбите и пропусна само една мишена, благодарение на което се откъсна много рано срещу преследвачките. В крайна сметка норвежката завърши с време 34:08.7 минути и изпревари с 46.3 секунди словашката биатлонистка Паулина Фиалкова, която допусна две грешки в стрелбата.

Трета с две грешки и 55.1 секунди пасив остана шведката Хана Йоберг, който се изкачи на трето място в класирането за световната купа. Тя води с една точка на норвежката Ингрид Ландмарк Тандреволд, която завърши 14-а днес в Руполдинг.

Доротея Вийрер пък остана на 20-о място с пет грешки в стрелбата и 2:05.3 минути изоставане от Екхоф. Така разликата между италианката и норвежката се увеличи с цели 39 точки.

В преследването се включи и българката Милена Тодорова, която допусна 8 грешки в стрелбата и изостана на 5:26.8 минути от Екхоф.