Конър Макдейвид записа гол и четири асистенции при победа на Едмънтън Ойлърс с 8:2 срещу Анахайм Дъкс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). За канадския център това бе девети мач в кариерата с пет точки и той вече има повече от доскорошния лидер сред активните играчи Евгени Малкин от Питсбърг Пенгуинс.

Зак Хайман завърши с две попадение и асистенция, а Леон Драйзайтел и Ивандър Кейн също се разписаха за Ойлърс, които са в серия от две поредни победи. Дарнел Нърс записа три голови паса и Стюарт Скинър направи 21 спасявания за победата.

Макс Джоунс вкара два пъти и Лукаш Достал спря 10 от 16 удара за Дъкс, преди да бъде заменен от Джон Гибсън. Той отрази осем шайби на вратата на Анахайм, който е в серия от шест поредни поражения в НХЛ.

Давид Перон вкара два гола, включително юбилейния си номер 300, а Шейн Гостибиър отбеляза едно попадение и подаде за второ при победа на Детройт Ред Уингс с 4:1 срещу Минесота Уайлд като домакин. Перон бе точен в началото на последната третина от при числено предимство за отбора си.

Алекс Лайън направи 37 спасявания и Дилан Ларкин завърши с гол и асистенция за Детройт, който е в серия от три победи. Йоел Ериксон Ек пък отбеляза единственото попадение за отбора на Минесота, който загуби последните си седем мача, въпреки че в този завърши с повече удари при 38-23. 

Андрей Свечников вкара първия си гол за сезона и Каролина Хърикейнс, който заличи изоставане от две попадения в последните десет минути, спечели с 3:2 като домакин на Кълъмбъс Блу Джакетс. Йеспери Котканиеми и Брейди Шей също бяха точни за Кейнс, а Сет Джарвис записа асистенции за двете шайби за обрата.

Джей Нейбърс отбеляза два гола, а Павел Бухневич и Кевин Хейс добавиха по още един за победа на Сейнт Луис Блус с 4:2 срещу Чикаго Блекхоукс. Джордан Бинингтън пък отрази 32 удара на вратата на гостите, докато Тори Крюг и Робърт Томас записаха по два голови паса.

Уайът Кайсър се разписа два пъти за отбора на Чикаго, който загуби шест от последните си седем мача.

Роман Йоси завърши с гол и две асистенции, а Юси Сарос спаси 32 удара за победа на Нешвил Предатърс с 3:2 срещу Уинипег Джетс. Това бе първи мач за сезона за швейцарския защитник с три точки, а освен него точни бяха Яков Тренин и Густав Нюквист. /БТА