Джими Веси вкара победен гол 3:12 минути преди края за успеха на Ню Йорк Рейнджърс с 3:2 над Каролина. Успехът доближи Рейнджърс на 1 точка от 1-ото място на Изток, където е Монреал, който обаче падна 2:3 от Анахайм.

Голът падна и при числено превъзходство на домакините, след като защитникът на Херъкейнс Рон Хейнси получи двойно наказание за препъване 6:47 минути преди финалната сирена. А 95 секунди по-късно дойде и третото попадение за Рейнджърс в мача на Веси, за когото това е 8-и гол в последните 12 срещи.

Бъфало Сейбърс се справи с 5:4 с Отава като гост, а Джак Ейхел вкара гол и подаде за още един при своя дебют. Райън О'Райли добави два гола, а Кайл Окпосо и Сам Райнхарт също се разписаха.

За домакините от канадската столица Майк Хофман вкара три попадения и подаде за още едно. Бъфало остава на последното място в Атлантическата дивизия с 21 точки, а Отава е 2-а пак там, но пропусна шанса да се доближи до Монреал, от когото изостава с 5.

Приятната изненада в началото на сезона Уинипег Джетс се наложи с 3:2 над Ню Джърси като домакин и отново се връща в битката за топ 3 на Централната дивизия. Майк Шайфеле и Патрик Лайне вкараха по едно попадение, като за всеки от тях това е 13-и гол за сезона. Третият гол е на Блейк Уилър, а при петия си мач като титуляр за Джетс вратарят Конър Хелебюк спаси 23 удара. Това е и пета поредна домакинска победа за отбора.

Антъни Манта вкара във втория период гол, с който Детройт излезе напред над Далас и в крайна сметка се поздрави с домакинска победа с 3:1. Петер Мразек спаси 34 удара на вратата на Ред Уингс, които регистрират трета победа в последните си четири мача.

Сан Хосе Шаркс се наложи с 2:1 над Аризона с продължение. Брент Бърнс вкара победния гол 19 секунди след началото на допълнителното време. Крис Тиърни вкара за тях в редовното време, а вратарят Мартин Джоунс спаси 18 удара. Сан Хосе излезе начело в Тихоокеанската дивизия с 27 точки, като това се съчета и с поражението на досегашния лидер Едмънтън, който остава с 26.

Резултати от мачовете в НХЛ