Едмънтън победи Отава с 4:2 в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Джеси Пулюярви вкара първите си два гола в лигата от повече от две години, а другите попадения за Ойлърс реализираха Дарнел Нърс и Леон Драйсайтъл.

Анахайм прекъсна серия от три поредни загуби след успех с 3:1 над Лос Анджелис в южното калифорнийско дерби. Дантън Хайнен, Дейвид Бакс и Никола Делорие се разписаха за "могъщите патоци", които постигнаха едва четвъртата си победа от началото на сезона. Артър Калиев се разписа за "кралете", които допуснаха втора поредна загуба.

Лидерът в Западната дивизия Сейнт Луис се наложи с 4:3 над Аризона. Райън О'Рийли, Винс Дън, Джъстин Фолк и Майк Хофман се разписаха за четвъртата поредна победа на Блус. Вратарят Джордън Бинингтън допринесе за успеха с 30 спасявания.
За "койотите" се отличи Кристиан Дворжак с два гола, а веднъж се разписа Ник Шмалц.

Капитанът на Монреал Шей Уебър изигра юбилейния си мач номер 1000 при победата с 5:3 над Ванкувър в канадското дерби.
Тайлър Тофоли и Джош Андерсън вкараха по два гола за успеха на Монреал, с който тимът оглави класирането в Северната дивизия с точка пред друг канадски тим - Торонто.

Уебър отпразнува юбилейния мач с асистенция за втория го на Тофоли и 35-годишният защитник има седем точки (два гола и пет асистенции) в 10 мача този сезон.

Каролина победи Чикаго с 4:2 след изпълнение на дузпи. Андрей Швечников бе с ключов принос за успеха с гол в редовното време и още един при наказателните удари.

Уорън Фьогеле се отличи с гол и асистенция при завръщането си в състава на Каролина и помогна на тима да вземе шеста победа в последните седем мача.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Кълъмбъс - Далас 3:6
Монреал - Ванкувър 5:3
Чикаго - Каролина 3:4 (след дузпи)
Сейнт Луис - Аризона 4:3
Уинипег - Калгари 3:2
Колорадо - Минесота 2:1
Лос Анджелис - Анахайм 1:3
Едмънтън - Отава 4:2

Класиране:
Централна дивизия: Каролина 12, Флорида 11 точки, Далас 11
Източна дивизия: Филаделфия 15, Вашингтон 15, Бостън 14
Западна дивизия: Сейнт Луис 15, Колорадо 15, Минесота 12
Северна дивизия: Монреал 16, Торонто 15, Уинипег 13/БТА